Vizi Tamás

9062.hu

Bemutatkozás:

Kedves kisbajcsi és szőgyei lakosok!

A közelgő önkormányzati választás kapcsán szeretnék bemutatkozni, mint önkormányzati képviselőjelölt.

1976-ban születtem Budapesten, itt is nőttem fel, itt érettségiztem a Toldy Ferenc Gimnáziumban, majd 1998-ban a győri Széchenyi Főiskolán végeztem közgazdászként pénzügy szakon, később munka mellett Pécsett szereztem MSc közgazdász, majd az ELTE JTI-n posztgraduális jogi szakokleveles közgazdász diplomát. Tanulmányaim során középfokú nyelvvizsgát szereztem német, orosz és angol nyelvekből. 1998-tól kereskedelmi bankoknál dolgoztam különböző pozíciókban jellemzően vállalat-finanszírozási területen, legtöbb évet a Budapest Banknál töltöttem el először Győrött, majd komáromi fiókvezetőként, végül a nagyvállalati hitelezési csapat vezetőjeként a budapesti központban. Több kitérő után immáron 2 éve egy budapesti szoftverfejlesztő cégnek, a DSS Consulting Zrt-nek vagyok a nemzetközi értékesítési vezetője, munkámat javarészt otthonról végzem.

Győrött 1995-ben a főiskolán ismertem meg leendő feleségemet, egy kisbajcsi lányt, Győri Erikát, általa ismertem és szerettem meg Kisbajcsot, olyannyira, hogy 2000-ben történt házasságkötésünk után 2004-ben itt is építkeztünk a Kismező utcában. Végül ugyan 2007-ben elváltunk, gyermekeink nem születtek, de mind a mai napig nagyon jóban vagyunk, új családjainkkal is összejárunk egymással. Válásunk után Budapesten megismertem második feleségemet, Szauer Bettit, aki veszprémi lányként már egyre jobban elvágyódott a fővárosból, így 2016-ban költöztünk vissza Kisbajcsra a Béke utcába. Kisbajcs kiválasztásában nagy szerepet játszott az is, hogy Erika bátyjától, sógoroméktól anno csupa jót hallottunk a helyi óvodáról és iskoláról, ahova boldogan írattuk be 2010-es születésű Berci fiunkat és 2013-as születésű Nóri leányunkat. Nagyon szeretünk itt Kisbajcson, jól érezzük magunkat, több költözést nem tervezünk, a gyerekek is megtalálták itt társaságukat.

Kevés szabadidőmet a sportpályák mellett töltöm, fanatikus Győri ETO, Parma és magyar válogatott szurkolóként kiüvöltöm magamból a stresszt, sokszor külföldre is elkísérve csapatainkat. 2004 óta társam ebben KISBAJCS feliratú magyar zászlóm is, amely már Spanyolországtól Norvégiáig bejárta velem Európát, gyermekeimmel most is mindig visszük magunkkal a meccsekre.

Személyes kötődésem is van a közéleti témák felé: édesanyám Mezőtúron született, ahol nagyapám ügyvédként tevékenykedett, mely tevékenysége mellett nagyapám 29 éves korától kezdve a mezőtúri képviselőtestület tagja volt, majd a város polgármestere, később pedig Jász-Nagykun-Szolnok vármegye alispánja. Ezt követően a kisgazda kormányzat idején Budapestre hívták minisztériumi beosztásba, így került a család a fővárosba, édesanyám már itt végezte iskoláit, nagyapám recski évei alatt is. Édesapám szülei Sárospatakról és Körmendről származnak.

Céljaim képviselőként:

Nyílt, közvetlen emberként mindig kimondom véleményemet, munkámban szeretek gyorsan haladni a cél felé, és fentiekkel összhangban ezt csakis úgy tudom megtenni, ha köntörfalazás és hátsó gondolatok nélkül direktben, átláthatóan, titkos sutyorgások nélkül mondva ki javaslatainkat megyünk előre a megoldás felé.

Pont fentiek végett többen óva intettek a politikai / önkormányzati munkavégzéstől, hiszen nem feltétlenül ezek közismert ismérvei a politikának. Ezzel egyet is értek, 2019. június 17-ig magam sem vágytam ilyen jellegű babérokra. Ugyanakkor az ismert bölcsődei / játszótéri események ráébresztettek arra, hogy egyrészt településünk lakosságának érdekképviselete jelenleg nem működik megfelelően, nincsenek valós fórumok, másrészt, hogy nem lehet mástól várni a megoldást, magunknak kell tennünk ennek javításáért. Ezért is döntöttem úgy 5 évvel ezelőtt, hogy a játszótéri „projektünk” után az a minimum, és úgy korrekt, hogy jelöltetem magam képviselőnek, településünkre bízva a döntést, hogy habitusomat megismerve szeretné-e a lakosság, hogy résztvegyek az önkormányzat munkájában avagy sem. Ezúton is köszönöm mindenkinek, hogy 2019-ben bekerülhettem a testületbe, igyekeztem legjobb tudásom szerint szolgálni településünk érdekeit.

Úgy vélem, hogy az elmúlt 25 évben szerzett tapasztalataimat továbbra is sikeresen tudnám kamatoztatni településünk javára. Ha hiszek valamiben, akkor azért 120 százalékkal tudok dolgozni, továbbra is ez a tervem képviselőként. 1995-ben kezdtem udvarolni Kisbajcsra, azóta is látom településünk fejlődését, mely alapján minden tiszteletem az eddigi vezetésé, hisz összességében élhető és biztonságos falvakban élhetünk, köszönet érte, ugyanakkor úgy érzem, hogy a környékbeli falvak elhúztak mellettünk, tarthatnánk előrébb is, számos fronton működhetnénk jobban, közösségi életünk is lehetne aktívabb. Vérfrissítésre, új gondolatokra, hosszú távú koncepcionális tervezésre van most szükség, amelybe bevonjuk településünk lakosságát is, hisz a jövőnkről, gyermekeink jövőjéről van szó, erről közösen kell mindig döntést hoznunk.

Számomra továbbra is a nyilvánosság és az átláthatóság a fő vezérlő szavak, ezeket tűztem zászlómra 5 éve és tűzöm ma is, csak ezen alapelvek mentén tudok dolgozni Kisbajcsért és Szőgyéért. Aki követte képviselői tevékenységemet az elmúlt 5 évben, az el tudja dönteni, hogy jelenleg transzparensebben működik-e településünk, mint 2019 előtt, avagy sem. Saját véleményem, hogy igen, legalábbis akit érdekelt településünk jelene és jövője, az bőven kaphatott információkat, a testületi üléseken pedig akár személyesen, akár a videó-, majd hangfelvételek révén belátást nyerhetett minden közérdekű anyagba.

Csapatmunkában gondolkodva elképzeléseinket közös programunkban olvashatják a hamarosan frissülő PROGRAMUNK linken.

Közzététel: