Győri Csaba

9062.hu

Kedves kisbajcsi és szőgyei lakosok!

A közelgő önkormányzati választás kapcsán szeretnék bemutatkozni, mint önkormányzati képviselőjelölt.

48 éves vagyok, házas, négy gyermek boldog édesapja. Kisbajcson nőttem fel. Régen még úgy ismertek a falu lakói, hogy én vagyok a Győri Karcsi meg a Szigeti Vilma fia. Ma már sokan úgy gondolnak rám, mint Győri Gellért, Johanna, Izu és Berci apukájára.

Óvodába, általános iskolába is Kisbajcsra jártam, a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségiztem, diplomát pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási egyetemen szereztem. Budapesten töltött egyetemi tanulmányaim és egy rövid győri kitérő után már a családommal költöztem (vissza) Kisbajcsra. Húsz éve élünk itt. Gyermekeim is ide jártak óvodába és iskolába. A Nefelejcs Közhasznú Alapítvány a Kisbajcsi Óvodásokért alapítója és kuratóriumának elnöke vagyok, a Família Nagycsaládosok Egyesülete ellenőrző bizottságának pedig a tagja.

23 éve ugyanannál a nemzetközi cégcsoportnál dolgozom közgazdászként. Ezen idő alatt négy különböző pozícióban tevékenykedtem. Mindegyik munka közös jellemzője volt, hogy egy teljesen új dolgot kellett felépítenem. Hét éves vezetői tapasztalattal rendelkezem. Munkámat díjakkal is elismerték, voltam a Szervezet Munkavállalója, többször az év Üzleti Fókusz díjasa, és az Országos Menedzsment Bajnokság nyertese. Jelenleg a cégcsoport 25 vállalatának likviditásával, pénzügyi termékeivel és -kontrollingjával foglalkozom. Felelősségem, hogy mindegyik cégnek legyen elegendő pénze a működéséhez.

Gyakorlatias beállítottságú is vagyok és extra energiákat mozgat meg bennem, ha valamihez adott pillanatban még nincs meg a tudásom. Ezért pár éve elkezdtem olyan szakmákat tanulni, ahol ha hibázol, azonnal visszajelzést kapsz. Így lettem többek között darukezelő, favágó, erdészeti szakember, villanyszerelő. Aranykalászos gazdaként szabadidőmben állattartással foglalkozom. Amikor az állataimról gondoskodom, az időben szinte visszarepülök a gyerekkoromba. Szerettem azokat a nyarakat, amikor az egész család szénát gyűjtött a Kismezőben vagy a „hatvanméteren”, amikor nagyapámmal kettesben ültünk a lovaskocsin és hordtuk haza a szénát és a szalmát vagy csak elmentünk csalánt kaszálni a disznóknak. Azóta sem horgásztam annyit, mint amikor a vámosi unokatestvérem nálunk nyaralt és korán mentünk ki a Szavaira. Egyetemista koromban mindig nagyon kellett tekernem a határi úton, hogy időben odaérjek a vámosi “téeszbe”-be, mert reggel 7-kor indultunk ki kazalozni. Érzem a föld megtartó erejét, és ezt a hozzáállást igyekszem átadni a gyermekeimnek is.

Céljaim képviselőként:

Tudatos, alapos és megfontolt emberként átgondolom a lehetőségeket és a kockázatokat. 8 éven keresztül voltam a kisbajcsi képviselőtestület tagja.

HISZEM, hogy a faluvezetés feladata, hogy kulturált, sokszínű, biztonságos életteret teremtsen a lakosok számára; hogy a falu csak akkor él igazán és akkor a miénk, ha az itt lakók intézményeink dolgozóival együtt erős közösséget alkotnak, ha megvan az összetartozás igénye és tenni is akarunk egymásért; ha Alsó-Szigetköziként belátjuk, hogy csak Győrrel, Nagybajccsal, Vámosszabadival és Vénekkel összefogva erősödhetünk meg. Ehhez kell egy nyitott, a közösséget meghallgató, azt szolgálni képes, szakmailag felkészült, józanul gondolkodó, vállalkozó szellemű faluvezetés.

TUDOM, hogy ehhez kemény munkára, tiszta, logikus gondolkodásra, felelősségteljes, értékalapú döntéshozatalra, a koncepciók és elvek fegyelmezett követésére van szükség. A már működő közösségeinket be lehet vonni az együttes cselekvésbe, falvaink fejlődéséhez minden lakosunk képes hozzájárulni, ugyanakkor mindenki joggal számíthat a támogatásunkra. Az üzleti életben szerzett elszámolási, könyvelési, vezetési és menedzselési tapasztalataimat önkormányzati képviselőként már hasznosítottam.

TESZEM: képviselőjelöltként legfontosabbnak azt tartom, hogy az itt lakók büszkék legyenek arra, hogy kisbajcsiak, szőgyeiek, hogy településünk egy szerethető, tiszta, rendezett és élhető község legyen. Ehhez elengedhetetlen az egymás iránti tisztelet és nyitottság, a helyi értékteremtő kezdeményezések, civil szervezetek erősítése, a közösségi terek működtetése minden településrészen, a döntéshozatal és a gazdálkodás átláthatóvá, ellenőrizhetővé és számonkérhetővé tétele, a lakosság igényeinek megfelelő helyi szolgáltatások fejlesztése, helyi vállalkozásokkal történő folyamatos kapcsolattartás, valamint egy vonzó falukép megteremtése.

KÉREM ehhez a támogatásukat: találjuk ki újra Kisbajcsot-Szőgyét, határozzuk meg együtt, milyen faluban szeretnénk élni! Legyünk büszkék a helyi értékekre, ne hagyjuk veszni azokat, hanem ezekre alapozva szervezzük újjá a falunkról alkotott képet. Gondoljuk át a lehetőségeinket, döntsünk megalapozottan. Készítsük el a hosszú- közép- és rövidtávú koncepciót, ami nagyon hiányzik jelenleg, ami tetten érhető az utóbbi évek átgondolatlan beruházásain is. És ebből ne engedjünk, követeljük meg magunktól és az ide költözőktől egyaránt. Gondoljuk újra rendezvényeinket. Élesszük fel a közösségeket, erősítsük meg a civil csoportokat. Segítsük azokat a lakossági kezdeményezéseket, melyek valamely zöldterület gondozására, rendbetételére irányulnak. Higgyünk az összefogás erejében, mert csak közös munkával újíthatjuk meg Kisbajcsot-Szőgyét! Képviselni fogok minden kisbajcsi és szőgyei lakost, a közösség érdekeit tartva maximálisan szem előtt. Támogatni fogom az önszerveződő kezdeményezéseket, az intézményeket, valamint azt a szakmaiságot, szociális érzékenységet, melyet a korábbiakban is képviseltem. A helyi ügyek ismerete mellett fontos, hogy Kisbajcs és Szőgye céljait segíteni tudom a munkám és társadalmi tevékenységeim során szerzett sokrétű tapasztalataimmal és kapcsolataimmal.

Csapatmunkában gondolkodva elképzeléseinket közös programunkban olvashatják a hamarosan frissülő PROGRAMUNK linken.

Közzététel: