Varga Ádám

9062.hu

Bemutatkozás, családi háttér:
1977-ben születtem Győrben, szüleim itt is neveltek fel.
Édesanyám Németh Mária Anna fertődi származású, édesapám Varga László győri. Mindketten az akkor virágkorát élő Rába Vagon és Gépgyárban dolgoztak, édesanyám, mint külkereskedelmi ügyintéző, édesapám, mint minőségbiztosítási vezető.
1996-ban érettségiztem a győri Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Iskolában ahol ezután Állattenyésztő és állategészségügyi technikusi képesítést szereztem. Ezt követően más irányba fordultam, tanulmányaimat műszaki vonalon folytattam. Informatikai képesítéseket, szakvizsgákat, gyártói vizsgákat, minősítéseket szereztem. Rövid földmérői kitérő után 1999-ben szüleim útját követve a Rábánál kezdtem meg pályafutásomat gyártmánytervezőként. Két évet töltöttem az akkor működő autóbusz gyártás területén. Ezt követően átkerültem a vállalat informatikai csapatába, azóta ezen a területen dolgozom. Jelenleg a T-Systems Magyarország Zrt.-nél tevékenykedem IT rendszermérnökként. 1999. január 11.-e óta tulajdonképpen ugyanazon a munkahelyen dolgozom, mindössze a tulajdonosok és a cégnév változott meg néhányszor. A régi, rábás kollégáimmal mai napig jóbaráti viszonyt ápolok.

2005-ben ismerkedtem meg feleségemmel Csepiga Eszterrel, 2007-ben született kislányunk Lili, akikkel boldog családként éljük mindennapjainkat.
2013-ban kezdtünk telket keresni, és mivel gyermekkorom nagy részét szüleim véneki horgásztanyáján töltöttem, így ragaszkodtam a szigetközi letelepedéshez. Sok települést végig jártunk, mire Kisbajcson az Árpád utcában rátaláltunk álmaink telkére, melyet sikerült megvennünk és 2013 év végére felépült házunkba karácsonyra be is költözhettünk. Ez az álom ma is tart, kiszabadulva a városi „fogságból”, lassan elkezdtünk visszatérni gyökereinkhez. Magunk termeljük zöldségeinket, gyümölcseinket, baromfiudvart létesítettünk. Amit nem tudunk megtermelni lehetőség szerint helyben szerezzük be termelőktől. 2016-ban kistermelőként elkezdtünk chili-t termeszteni, feldolgozni melyet településünk szeretete miatt BajCsili márkanév alatt forgalmazunk. Imádjuk a falusi életet.
Családi hobbink a kert, minden szabadidőnket ott töltjük, gondozzuk, csinosítgatjuk. Aktív horgász vagyok, amikor időm engedi a Dunára és környékbeli tavakra járok horgászni.

Kisbajcsra úgy tekintünk, mint arra a helyre ahol életünket le szeretnénk élni, költözés fel sem merülhet, itt megtaláltuk kikötőnket, örökre lehorgonyoztunk.

Céljaim képviselőként:

Barátaim, munkatársaim nyíltszívű, szókimondó emberként ismernek. Gondolataimat sosem rejtem véka alá, a felesleges szócséplést nem kedvelem. Törekszem a gyors, mindenki érdekeinek megfelelő, határozott megoldásokra mind a munkám során mind magánéletemben. Ezek a folyamatok csakis úgy működhetnek, ha munkatársaimtól, partnereimtől is ezt a hozzáállást kapom. A ki nem mondott gondolatok, rejtett utalások, a titkolózás, az átláthatatlan, zavaros törekedések a gyors, hatékony munkát, döntéshozást akadályozza.
A politika, pártélet tőlem messze áll, nem terveztem ilyen útra lépni. Természetközeli életem során azonban egyre inkább elharapózni éreztem a szigetközi szúnyoghelyzetet, évek óta úgy érzem, hogy nincs semmiféle előremutató irány. Ezt a problémát boncolgatva kezdetem azon gondolkodni, hogy más területen is tudnám segíteni a település életét. Bár ilyen téren még nem mérettem meg magam, de az elmúlt 21 munkával töltött év alatt sok mindent elsajátítottam, amit a falu javára tudnék fordítani. Úgy érzem, hogy szükség van a friss gondolatokra, az újabb látásmódra. Hiszem, hogy a település alvó kompetenciáit fel lehet ébreszteni, a rejtett képességeket felszínre hozni. Ezeket a köz javára fordítva még szebbé és élhetőbbé tehetnénk falvainkat. Munkám során megtanultam, hogy az erőforrás megosztás, illetve a szakterületek felosztása sokkal célravezetőbb, így egy aktív képviselői csoport tagjaként tudnám építeni Kisbajcs és Szőgye jövőjét magunkért, gyermekeinkért, unokáinkért.

Ennek fényében szeretnék leírni pár gondolatot, miben, és hogyan tudnám támogatni településünk életét, irányítását:

  • Úgy gondolom, hogy a szúnyoggyérítés tervezése és kivitelezése nagy reformokat követel. Különös tekintettel a nem, vagy alig végzett biológiai védekezésre. Idei évben a katasztrófavédelem által végrehajtott gyérítések ugyan értek el eredményeket, azonban látni kell, hogy a kémiai védekezés egyre idejétmúltabb lesz, hiszen ebben az esetben nem csak a szúnyogokat tizedeljük meg, hanem a hasznos rovarállományt is. A biológiai gyérítést kell megerősíteni mind a lakosság, mind a környezetünk védelmében. Ebben természetesen szorgalmaznám a környező településekkel, kistérségekkel való együttműködést.
  • Kistermelőként hiszem, hogy van létjogosultsága egy helyi öko piacnak. Egyre nagyobb teret hódít a környezettudatos táplálkozás, az egészséges életmód. Falunkban rengeteg kiváló zöldség és gyümölcs terem, sok helyen érzem a téli évszakban füstölők illatát. Ezekkel és akár a környező települések termelőivel közösen, a közösségi média erejét segítségül hívva, fel lehetne építeni egy sikeres, még városi embereket is vonzó piacot.
  • Több falugyűlésen, fórumon, beszélgetésen is részt vettem az elmúlt években. Azt érzem, hogy kialakult egy ellenállás, amolyan rossz szomszédi viszony a környező településekkel. Ezt fel kell számolni, a vélt vagy valós sérelmeket megbeszélni, a feszültségeket feloldani. Közösen erősebbek lehetnénk. Győrrel való kapcsolatunkat is fel lehetne támasztani, félretéve politikai vagy egyéb nézeteinket. Csak javunkra válhatna.
  • Elképzelhetetlennek tartom, hogy a mai, digitalizáció felé rohanó világban ne vegyük fel a lépést a fejlődéssel. Úgy vélem a csodálatos hagyományaink, múltunk össze tud férni a modern úgynevezett,” okos” világgal. Szakmámból adódóan az erre vezető utat szakmailag is támogatni tudnám.
  • Közvetlen beszélgetésekkel, a lakosság véleményének rendszeres kikérésével, aktív párbeszédek kialakításával, a lakosság érdekeltté tételével falvaink jövőjét egyértelműen meg kell határozni és véghezvinni.
  • Szükségesnek tartom a társadalmi szerepvállalás erősítését minden korosztályban. El kell érni, hogy fiataljaink segítsenek az idősebbeknek a házkörüli munkákban, legyen az a téli hó eltakarítás, tűzifa vágás, az őszi ásás, vagy bármi más. Cserébe idősebbjeink is segíthetnének a fiataloknak megismerni hagyományainkat, történelmünket. Kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatot kialakítva. 2013 nyarán Győrújfaluban a mozgó töltésen állva egy életre megtanultam, hogy a közösség ereje csodákra képes!

Tudom, „betelepültként” írtam mindezt, sokan fogják mondani, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. Szeretném ezt a sztereotípiát eloszlatni. Véleményem szerint nem az határozza meg az embert, hogy hova született, hanem az, hogy mit tesz, azért ahol van. Tenni szeretnék kellő alázattal, szakmaisággal. Műszaki ismereteim, szervezőképességem, eltökéltségem szeretném az Önök és lakóhelyem szolgálatába állítani. Győri Csaba polgármesterjelölt Úr programját megismerve szívesen dolgoznék a csapatában, bocsájtanám rendelkezésére képességeimet, kapcsolataimat.

Kérem Önt szavazzon bizalmat nekem az október 13.-ai önkormányzati választáson, hogy fiatalos lendülettel segíthessem falvaink jövőjét!

Kisbajcsért, Szőgyéért!

Közzététel: